top of page

Πως οι Ελληνίδες καταφέρνουν να κάνουν το ακριβό κιτς.


Μπορείς να κάνεις κοσμήματα αξίας 30,000 και χιλιάδων ευρώ να δείχνουν χάλια ? Κι όμως.... Κοσμικές κυρίες στην περιοχή του Ψυχικού τα καταφέρνουν μια χαρά, και μάλιστα συστηματικά. Μπορεί τα ακριβά κοσμήματα και αξεσουάρ να φαντάζουν στη σκέψη τους ως η απόλυτη κοινωνική καταξίωση, όμως για τους παλιούς της περιοχής, είναι απλά μια κραυγή συνδρόμων κατωτερότητας, και απωθημένων, από μια ίσως οχι και τόσο φανταχτερή παιδική ηλικία.

Πως μου ήρθε να γράψω για αυτό? Σήμερα το απόγευμα είχα ένα επαγγελματικό ραντεβού στην περιοχή του Φάρου, σε ένα χαριτωμένο, αλλά οχι από τα συνηθισμένα μου στέκια wine bar. Λίγα τραπέζια, όμορφη λατιν μουσική, με κοσμικές κυρίες να κάνουν μεσημεριανό κους κους. Μέχρι τώρα, τίποτε το ασυνήθιστο για την περιοχή ή την ώρα. Παρήγγειλα έναν καφέ και περίμενοντας το ραντέβου μου άρχισα να παρακολουθώ τους πελάτες γύρω. Μια πολύ όμορφη κοπέλα, μελαχρινή, καλλιγραμη μεταξύ 35-40 πέρασε την πόρτα. Η εμφάνιση της και μόνο ήταν ύπεραρκετή για να τραβήξει βλέμματα. Άφησε την τσάντα της, και ακούμπησε τους αγκώνες της στο τραπέζι. Τα μανίκια τραβήχτηκαν πίσω, και μονομιάς αποκαλύφθηκε η κακόγουστη υπερβόλη φορτωμένη στα χέρια της. Στο αριστερό, ένα Love Bracelet Cartier, σε χρυσό, που είναι και ένα απο τα αγαπημένα μου. Από μόνο του είναι ένα πανέμορφο και πολύ διακριτικό κόσμημα, που μάλιστα φοριέται ακόμα και με σπορ ντύσιμο, χωρίς να φαντάζει ξένο.

Δυστυχώς, το πανέμορφο αυτό βραχιόλι, ήταν συνδιασμένο με άλλα 5-6 faux μεταλλικά βραχιόλια ιδίου στυλ απο πάνω, ενώ από κάτω στον καρπό είχε ένα canvas rope βραχιολάκι σαν αυτα που φοράνε οι teenagers, και επιπλέον , ένα μεγάλο ασημένιο δαχτυλίδι στο ίδιο χέρι. Αν έγβαζες το Cartier από το χέρι, το υπόλοιπο concept, (αν και ακόμα too much για το προσωπικό μου γούστο), δούλευε.....Μέχρι να κοιτάξει κανείς και το άλλο χέρι. Ένα ολόχρυσο Rolex Daytona 41-42 mm με άσπρη πλάκα, φορεμένο ακόμα και σε χοντρό αντρικό χέρι, είναι ένα αξεσουάρ που κάνει μπαμ, και θέλει πολύ λιτό concept στην υπόλοιπη αμφίεση. Πόσο μάλλον σε ένα αδύνατο γυναικείο, πόσο μάλλον μέρα μεσημέρι, που το χτυπάει ο ήλιος και φαίνεται από την λεωφορο Κηφησίας. Το ρολόι λοιπόν κόστιζε γύρω στα 20-25,000 ευρώ και το βραχιόλι άλλα 3,500.

Που θέλω να καταλήξω? Η κοπέλα μπορούσε κάλλιστα με ένα μόνο από τα δύο κομμάτια, χωρίς άλλα μπιχλιμπίδια να κάνει μια διακριτική σικ μεσημεριανή εμφάνιση, βγάζοντας έναν αέρα elegance χωρίς υπερβολή. Ανταυτού, την κυριέυει το σύνδρομο του νεοπλουτισμού και του φαίνεσθαι, και καταφέρνει κοσμήματα αξίας 30,000 ευρω, να τα κάνει να φαίνονται κακόγουστα, και να τραβάνε την προσοχή μακριά από την κατα τ'άλλα πολύ όμορφο παρουσιαστικό της. Δυυστυχώς δεν είναι η μόνη.....Ο νεοπλουτισμός πάντα καταφέρνει να χαλάει όμορφα πράγματα και ανθρώπους. Just keep it simple....

66 views0 comments
bottom of page