top of page

Οι Φυλές Ανδρών της Αθήνας


Τελικά η κρίση εχεί φέρει τα πάνω κάτω. Οι μόδες αλλάζουν , το lifestyle αλλάζει , και μαζί με αυτό και οι φυλές των ανδρών που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Παλιά ήταν λίγες και εύκολα διακριτές μεταξύ τους. Σήμερα έχουμε γεμίσει υβρίδια , που ακροβατούν μεταξύ straight και "όχι straight", κυριλέ και μποέμ , και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί . Ας ξεκινήσουμε:

Ηipster : Θα τους δεις παντού, γεμάτους τατουάζ μανίκια, μακριά μούσια , καρώ πουκάμισα, τιράντες, σκαλπίνι παπούτσι, με κούρεμα κοντό στα πλάγια και μακρύ στυλαρισμένο μαλλι επάνω. Ηλικιακά ξεκινάνε απο mid 20s μέχρι και late 30s, και το αξιοπρόσεκτο είναι πως έχουν εισχωρήσει και έχουν γίνει αποδεκτό είδος σε όλα τα κοινωνικά στρώματα από τα πιο ψηλά εως τα πιο χαμηλά. Το μεγάλο μείων τους είναι πως όταν μπεις σε κουβέντα μαζί τους, ανακαλύπτεις σύντομα, πως όλο το sophistication για το οποίο σε προδιαθέτουν εμφανισιακά, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία βιτρίνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν την ταυτότητα τους. Κοινώς, όταν βλεπέτε τατού μανίκι, και χρύσο ρολόι με δερμάτινο λουράκι, μην περιμένετε να ακούσετε ούτε ποίηση, ούτε βαθιές κουβέντες κορίτσια. Να είστε σίγουρες όμως πως θα δώσουν μια διασκεδαστική παράσταση, μόνο για εσάς, προσπαθώντας να σας πείσουν ό,τι διαφέρουν από τις χιλιάδες κόπιες τους, και να σταθούν στο ύψος της βιτρίνας τους.

Ο Γιάπης: Το καλό με αυτό το είδος είναι πως παίρνετε ό,τι βλέπετε κορίτσια. Συνήθως φαίνονται από μικρή ηλικία. Είναι φοιτητές της νομικής ή ιατρικής και μέλη της ΔΑΠ αν έχουν σπουδάσει Ελλάδα, ή φοιτητές οικονομικών και business studies στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικό κολλέγιο. Το ντύσιμο, ή πουκάμισο ή Polo T-Shirt με γιακά, και παπούτσι Timberland ή ακριβά loafers. Κυκλοφορούν απο 16 χρονών έως late 40s. Η ζωή τους είναι από μικρή ηλικία προγραμματισμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το σχολείο που θα φοιτήσουν, το πανεπιστήμιο που θα σπουδάσουν, και το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν είναι όλα προσχεδιασμένα στην εντέλεια, για να μπορέσει το παιδί να αναλάβει την εδραιωμένη επιχείρηση, δικηγορικό γραφείο, ιατρείο ή εταιρία του μπαμπά. Είναι ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών, ειδικά στα φοιτητικά χρόνια, γιατί θα τους εξασφαλίσουν σίγουρη και παραδοσιακή Dolce Vita, όπως ορίζεται στην Ελλάδα. Μπουζούκια, Αράχωβα, Διακοπές σε Νησί , Clubbing κτλ. Στις ηλικίες άνω των 30 (πιο κόντα στις ηλικίες γάμου δηλαδή), έιναι που μπλέκει το πράγμα, όταν οι γυναίκες αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως το χρυσό πακέτο έρχεται με ένα ακριβό τίμημα. Πως για όλα, εντός και εκτός σχέσης, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν πάντα οι γονείς του. (Και οι δύο, όχι μόνο η μητέρα του).

Ο Fit: Πρόκειται για μια κατηγορία που είμαι προσωπικά πεπεισμένος πως έχει προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης, και δεν πρόκειται για μια βαθύτερη αλλαγή κουλτούρας προς μια πιο υγιεινή ζωή. Απλά, δεν υπάρχουν λεφτά για έξω, και ο χρόνος που περνάνε μέσα στα γυμναστήρια είναι πολύ μεγαλύτερος. Κυκλοφορούνε πάντα με φόρμα, εντός και εκτός γυμναστηρίου, με κοντά κουρέματα, κολλητά μπλουζάκια σε έντονα χρώματα, με i-phone και αθλητικά τελευταίας γενιάς. Όλα είναι σεταρισμένα στην εντέλεια, λες και πάνε στο γυμναστήριο για speed-dating, δεν θα τους δεις ποτέ να ιδρώνουν, και για τα μπράτσα αφήνουν τα protein - Shake να κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά. Την εμφάνιση εκτός γυμναστηρίου συμπληρώνουν γυαλά καθρεφτες Ray Ban. Σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι κάτω των 30, άνεργοι και μένουν ακόμα με τους γονείς τους. Δεν θέλω να ακουστώ κακός, αλλά κάθε σοβαρός άνθρωπος με δουλειά και υποχρεώσεις, δεν έχει 3 και 4 ώρες την μέρα να τις αφιερώνει στο γυμναστήριο και στο να γίνει φέτες. Το bottom line κορίτσια είναι πώς θα κυκλοφορήσετε πολύ όμορφο άντρα, αλλά μόνο στο γυμναστήριο , στην παραλία, και για κανέναν καφέ. Για βράδυ και για χαιλίκια....λίγο απίθανο.

Ο Trendy: Ηλικίας απο 25-45, πάντα φρεσκοξυρισμενοι ή με ελαφρύ μούσι περιποιημένο, κοντό μαλλί, γυαλί καθρέφτη , και τελευταία λέξη φωσφοριζέ αθλητικών. Σου δίνουν την αίσθηση ότι ποτέ δεν κάθονται κάπου, όμως ώπου σταθείς θα δεις έναν-δύο δίπλα σου να μιλάνε στο hands-free έξω από μια καφετέρια. Είναι ώς επί το πλείστον ή μεταλλαγμένη και μη υπάρχουσα πια μεσαία τάξη. Τους βλέπεις συνήθως σε full swing στις καφετέριες Σάββατο και Κυριακή πρωί. Είναι η αγαπημένη παρέα των γυναικών για ελαφριά κουβέντα στο όρθιο καθ'οδών στο Super Market και συνήθως οδηγούν μικρό upmarket αυτοκίνητο τύπου Fiat 500, Smart, Mini. Στις μικρότερες ηλικίες, οι trendy είναι και οι μεγαλύτεροι γκατζετάκιδες, ενώ στις μεγαλύτερες θα τους δεις να νεανίζουν ως προς το στύλ, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να κάνει το πέρασμα του από το σώμα τους. Όσον αφορά στο αν είναι dating material, συνήθως έχουν πάντα δύο ή τρεις κοπέλες με τις οποίες ασχολούνται ταυτόχρονα, ενώ η προοπτική σοβαρής δέσμευσης δεν συμβαδίζει με την γενικότερη νοοτροπία τους να αλλάζουν συχνά και να έχουν την τελευταία έκδοση από το κάθε τι, είτε αυτό λέγεται γυαλιά, είτε τηλέφωνο, είτε γυναίκα.

Ο Φοιτητής: Συνήθως μιλάμε για πρωτοετείς ή δευτεροετείς , γιατί αργότερα βρίσκουν τη θέση τους σε μία απο τις προηγούμενες κατηγορίες. Είναι μέχρι 22-23 χρονών, και οι γκαρνταρόμπα τους απαρτίζεται από ένα μιξ, trendy Η&Μ και εφηβικών φούτερ και μπουφάν που έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα τους από τα χρόνια του σχολείου. Περπατάνε πάντα με ένα ταλαιπωρημένο βλέμμα μίας μορφής αναζήτησης. Το τι ακριβώς αναζητάει, υποθέτω αυτό που αναζητούσε και το δικό μας βλέμμα όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Θα τους δείτε να κάθονται σε συνοικιακές καφετέριες με τις ώρες, πάντα με αθλητική εφημερίδα, φανατiκοί του στοιχήματος, και μία κοπέλα θα δυσκολευτεί να ακολουθήσει την κουβέντα τους αν ατυχήσει να βρέθει στην παρέα τους κάποιο πρωινό. Όχι λόγω βάθους. Μόνο τρία πράγματα απασχολούν κάθε νέο φοιτητή. Πότε και ιδίως πως θα χάσει την παρθενιά του, πότε θα γίνει το επόμενο φοιτητικό πάρτυ σε κλαμπ και πως θα καταφέρει να βρεθεί σε καλό τραπέζι, και τέλος πως θα καταφέρει να πάρει καλύτερο κινητό. Γιατί το κινητό, ιδιαίτερα στα πρώτα φοιττητικά βήματα, είναι όπως και να το κάνεις σύμβολο στάτους. Κορίτσια πειραματιστείτε ελεύθερα, το επάνω χέρι σε αυτή την κατηγορία το έχετε πάντα εσείς, όμως 9/10 φορές ετοιμαστείτε να διδάξετε, ακόμα και αυτά που δεν ξέρετε.Οπλιστείτε με υπομονή, και αν καμμιά φορά το όνειρο σταματάει γρήγορα και άδοξα.....Δείξτε κατανόηση.

Ο Κάνγκουρας: Διαχρονικό είδος, που θα υπάρχει όσο η ΥΑΜΑΗΑ και η HONDA συνεχίζουν να βγάζουν παπάκια. Χαρακτηριστικό στοιχείο τους ανεξαρτήτου ηλικίας είναι το μαύρο παπούτσι με άσπρη αθλητική κάλτσα, και μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, ή αμάξι χαμηλής κατηγορίας με φιμέ παράθυρα, κομπολόγια κρεμασμένα από τον καθρέφτη, εξατμήσεις, αεροτομές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το κούρεμα και η γενικότερη τους εμφάνιση έχουν μοναδικό σκοπό να τους κάνουν να φαίνονται μάγκες και σκληρά αρσενικά, στα δικά τους μάτια πάντα. Διακρίνονται από υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, και όσο αντιφατικό και αν ακούγεται έχουν το δικό τους τοπικό fun club στην γειτονιά που μένουν. Πρόκειται για την σερβιτόρα της τοπικής καφετέριας, την κόρη του περιπτερά, την συμμαθήτρια στο Λύκειο (όσοι φτάνουν ως εκεί) που έχει όνειρο ζωής να γίνει κομμώτρια. Το κακό είναι πως αν είστε νεαρές σε ηλικία και παραθερίζετε στην επαρχεία ή σε παραλιακά χωριά, όλο και κάποιος από δ'αύτους θα σας την πέσει. Είναι μαθηματικά βεβαίο. Το καλό είναι πως αν έχετε ξεπεράσει την ηλικία των 22, έχετε διαφύγει τον κίνδυνο μία και καλή καθώς οι κάνγκουρες δραστηριοποιούνται και μεγαλουργούν αυστηρά σε ηλικίες από 14 έως 21.

Ο Αστός: Είναι αρκετά δύσκολο να ορίσεις αυτή την κατηγορία, αλλά θα προσπαθήσω , όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι. Πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος έχει μεγαλώσει σε μία μέση οικογένεια, έχει βγάλει κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, και χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες έχει προσχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα ώπου είναι ευτυχής να απολαμβάνει τη σταθερότητα. Δεν ήταν ποτέ δημοφιλής στο σχολείο, ήταν πάντα μέσα στα πράγματα περνώντας όμως απαρατήρητος και γνώρισε μια εξίσου απλή κοπέλα στο πανεπιστήμιο που είχε όνειρο να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Με τη βοήθεια των γονέων στην ηλικία των 40, θα έχει ένα διαμέρισμα γι'αυτόν και την οικογένειά του, ίσως ένα μικρό εξοχικό , και ένα μέσης κατηγορίας αυτοκίνητο. Είναι αυτός που θα δεις στις 17:00 με μπεζ παντελόνι, παπούτσια των 30 ευρώ με λαστιχένεια, ένα καρώ πουκάμισο και γυαλία μυωπίας να πηγαίνει προς τον σταθμό του μετρό, περπατώντας με το πρόσωπο σκυφτώ στο πεζοδρόμιο, και δεν τον απασχολεί τι συμβαίνει γύρω του. Ακόμα και αν περάσει ή Heidi Klum από δίπλα του, θα τον αφήσει παγερά αδιάφορο καθώς λατρεύει την μετριότητα της ζωής του και δεν τον ενδιαφέρει η περιπέτεια. Είναι ο ιδανικός σύντροφος της γυναίκας που θέλει να κάνει οικογένεια και να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Θα μετριάσει τα θέλω της, και στο κρεβάτι και εκτός, γνωρίζοντας όμως ότι θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο, και δεν θα ανησυχεί ποτέ μήπως ο άντρας παραστρατήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες τους εντοπίζουν και τους καπαρώνουν από τα φοιτητικά κιόλας χρόνια. Το αν θα μείνουν μαζί του ή όχι είναι θέμα επιλογής. Η αλήθεια όμως είναι πως οι αστοί είναι ο καλύτερος συμβιβασμός για μια γυναίκα που θέλει την ασφάλεια, αλλά και την δυνατότητα για παράλληλη σχέση χωρίς άγχος, αφού έχουν μεγαλώσει λίγο τα παιδιά φυσικά.

Η λίστα με τα είδη ανδρών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά ατελείωτη. Το σίγουρο πάντως, είναι πώς ένα 75% των ανδρών πέφτουν σε μια απο τις παραπάνω κατηγορίες. Ένα είδος για κάθε γούστο, ένας τύπος για κάθε προσδωκία....Επιλέξτε σοφά κορίτσια.

81 views0 comments
bottom of page