top of page

Τι ζητάνε πλέον οι γυναίκες από έναν άνδρα;


Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο ολόκληρο για το τι πραγματικά ζητάνε οι γυναίκες από έναν άνδρα στις μέρες μας. Όπως κι αν έγραφα βιβλίο για το θέμα πριν από 20 χρόνια, το περιεχόμενο θα ήταν εντελώς διαφορετικό.Το bottom line είναι πως οι καιροί έχουν αλλάξει.

Οι καφετέριες και τα μπαρ γεμίζουν όλο και συχνότερα με γυναικοπαρέες (και δεν εννοώ μόνο τις βραδιές που έχει μπάλα), και ακούς συνέχεια από γυναίκες να λένε πως οι άντρες, και το φλερτ έχουν χαθεί. Η πραγμάτικοτητα είναι πως οι γυναίκες έχουν γίνει πια ανεξάρτητες. (Σε τι βαθμό συνδράμει σε αυτό η οικογένεια είναι κάτι που προς στιγμή θα το βάλω στην άκρη). Αυτό σημαίνει πως οι γυναίκες πλέον νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν χώρις να χρειάζονται έναν άντρα ούτε για τσοπάνη, ούτε για να τους πληρώνει τα ποτά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θέλουν έναν άντρα στο πλευρό τους, κάθε άλλο. Η ασφάλεια που προσφέρει η παρουσία ενός άντρα στη ζωή τους παραμένει το ζητούμενο, το είδος της ασφάλειας όμως έχει αλλάξει άρδην. Όσο οι γυναίκες γίνονται πιό αυτόνομες, και είναι κάτι που επιδειώκουν και μετά το γάμο, τόσο η ανάγκη ύπαρξης του άντρα έγκειται στη συναισθηματική ασφάλεια. Ο άντρας καλείται να είναι περισσότερο συναισθηματικά ανεξάρτητος και λιγότερο υλικά. (Προφάνως και συνεχίζουν να υπάρχουν οι "παραδοσιακές" γυναίκες που θέλουν τον άντρα μόνο για να παρέχει τα προς το ζειν.)

Αρκετά πρόσφατα έτυχε να έχω την ίδια κουβέντα με δύο κοπέλες, εντελώς διαφορετικού background και ιδιοσυγκρασίας, που ήταν σε αναμονή να βγει ένα διαζύγιο. Το περιέργο ήταν πως ο λόγος για τον οποίο είχαν ζητήσει διαζύγιο και οι δύο ήταν ακριβώς ο ίδιος. Η πεθερά και όχι ο σύζυγος, είχε τον λόγο στη σχέση , ενώ ο άντρας ιυός, καθόταν απαθής μη τολμώντας να αντιταχθεί στα θέλω ή πιστέυω της μητέρας του. Ανεξαρτήτως δικαίου ή αδίκου, οι σύζυγοι αδυνατούσαν να φέρουν συναισθηματική ανεξαρτησία στη σχέση τους, δημιουργώντας έτσι αισθήματα ανασφάλειας στην γυναίκα, πως δεν θα τις υπερασπιζώταν ποτέ απέναντι στη μητέρα τους. Τελικά αυτό που οι γυναίκες ζητάνε πλέον, είναι μια σχέση με αρσενικό και όχι με έναν αιώνιο έφηβο που έχει σκιά τη μητέρα του σε κάθε του βήμα.

Έχετε παρατηρήσει τελευταία Θεές να κυκλοφορούν με κάποιον, που στα μάτια των γύρω φαντάζει μέτριος, ή και άσχημος ακόμα, χώρις λεφτά; Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες έχουν έναν ανεξήγητο εθισμό στο μπρουταλ, και στα κακά παιδιά; Το ένστικτο τις σπρώχνει σε άντρες που νιώθουν ότι θα τις διεκδικήσουν και θα τις προστατέψουν. Ακόμα και από την ίδια τους την μητέρα. Ένας άνδρας που δεν έχει απογαλακτηστεί , προφανώς και γεννά αμφιβολίες σε κάθε γυναίκα.

Σήμερα οι γυναίκες αναζητούν άντρες συναισθηματικά ανεξάρτητους. Οι γυναίκες κοινώς έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και πιστεύω πως είναι καιρός και εμείς άντρες να κάνουμε το ίδιο.

60 views0 comments
bottom of page