top of page

Χειμώνας 2016 - Ναυτικό look για άνδρες


Σήμερα θα εξετάσουμε ένα look που οι γυναίκες λατρεύουν, ´ομως οι άντρες τρέμουν, και κακώς μάλιστα. Το nautic look που έχει σα βάση την μαρινιέρα, μια μπλούζα με μπλε και άσπρες οριζόντιες ρίγες , είναι ένα στυλ που οι γυναίκες φοράνε χειμώνα καλοκαίρι. Άλλες φορές casual με μια άσπρη φούστα , και άλλες φορές πιο smart συνδυασμένο με blazer. Η δυσκολία στους άντρες έγκειται στο άσπρο χρώμα , το οποίο με όση άνεση φοράνε σε αθλητικά και φόρμες, με άλλη τόση δυσκολία και δισταγμό το φοράνε σε κανονικό ντύσιμο. Το nautic look, από τη φύση του παραπέμπει σε ρετρό, καθώς φέρνει στο μυαλό παλιές διαφημίσεις Gautier, ναύτες να περιβάλλουν την Marilyn Monroe κ.ο.κ γι αυτό και θα το χτίσουμε με ρετρό στοιχεία.

Η Μπλούζα: Η βάση είναι η κλασσική μακρυμάνικη άσπρη/μπλε μπλούζα, αλλά με ένα twist. Όταν την αγοράσετε κόψτε τον λαιμό να γίνει πιο βάθυς και να μοιάζει ελαφρά σκισμένος. Αυτό το κόψιμο θα δόσει ένα πιο σύγχρονο στυλ, που θέλει την σημερινή μόδα τα ρούχα να είναι σκισμένα, ή να έχουν στοιχεία φθοράς. Μπορείτε να βάλετε κοντομάνικη απο κάτω, όμως αυστηρά άσπρου χρώματος, και καλύτερα κολλητή. Δεν θέλουμε oversized t-shirt που να προσδίδει όγκο ή να φουσκώνει τα μανίκια.

Το Παντελόνι: Τζην φυσικά, θα το κρατήσουμε σε ρέτρο γραμμή, και θα επιλέξουμε 70s τζην με ελαφριά καμπάνα. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αμερικάνικων τζην στο e-bay, από 20 εως 80 Ευρώ, ενώ αν θελετέ κάτι πιο mainstream μπορείτε να κοιτάξετε zathan της Diesel ή το 512 bootcut levi's. Στο levi's θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία αποχρώσεων και πιο ανάλαφρη εφαρμογή, ενώ το Diesel είναι σαφώς πιο εφαρμοστό και για πιο αδύνατους σωματότυπους. Προσπαθήστε το τζην να είναι παρεμφερούς απόχρωσης με την μπλούζα και όχι πολύ ξεβαμμένο ή blue black, κ.ο.κ.

Τα Παπούτσια: Suede οχρό μποτάκι μέχρι τον αστράγαλο, ή μπορείτε να δοκιμάσετε και Chelsea boots, όμως προσπαθείστε να αποφύγετε πολύ έντονα χρώματα και προτιμείστε πιο παλ. Φυσικά και μπορείτε να παίξετε και με all star, όμως αποφύγετε το μπλε γιατί θα γίνει μονότονο στο μάτι όταν επαναλαμβάνεται σε μπλούζα και παντελόνι.

Αξεσουάρ: Όπως είπαμε, την μπλούζα μπορούμε να την κόψουμε στο λαιμό, και αυτό μας δίνει περισσότερες επιλογές, από ένα κλασσικό και μονότονο κασκόλ δεμένο με κόμπο γραβάτας. Αντί αυτού προτείνω κασκόλ infinity, που λέγεται έτσι καθώς δεν έχει αρχή και και τέλος (όπως και το σήμα του άπειρου). Το περνάτε σαν διπλή θηλειά στο λαιμό και ο καμπυλωτός τρόπος που πέφτει έρχεται να συμπληρώσει τον κομμένο λαίμο της μπλούζας. Το χρώμα είναι θέμα επιλογής και συνδιασμού με παπούτσια / παλτό. Έγω προτιμώ με καφε/ tan συνδιασμούς και μπλε το πορτοκαλί. Θυμίζει κάτι από το βαρύ που έχει το Hermes, το υπόλοιπο casual style όμως το κάνει eπιο ελαφρύ, ενώ το πορτοκαλί παντρεύει καταπληκτικά το καφέ με το μπλε.

Παλτό: Και δέρμα και ύφασμα ταιρίαζει. Εγώ προτείνω δερμάτινο καμπαρντινέ σε καφέ χρώμα. Επίσης αν σεταρουμε με σκούρο τζην, τότε κάλλιστα μπορούμε να συνδυασουμε με πράσινο παπούτσι και κυπαρισσί μπουφάν.

Στις γυναίκες πάντα αρέσει ένας άντρας που δεν φοβάται τα χρώματα.

Vrazilianos

#nautical #hip #infinity #winter #χειμώνας #look #men #fashion #ανδρική #μόδα

11 views0 comments
bottom of page