top of page

Θέλετε να ξενερώσετε τις γυναίκες; Συνεχίστε να φοράτε μαύρο αθλητικό παπούτσι!


Σε μία ιδεατή κοινωνία, δεν θα είχε σημασία τι φοράμε. Κανείς δεν θα κοιτούσε τα ρούχα μας, ούτε την τσέπη μας, ούτε καν το πρόσωπό μας. Το μόνο που θα μετρούσε θα ήταν η προσωπικότητα και οι καλές μας οι προθέσεις. Στην Ελλάδα όμως βρισκόμαστε στον αντίποδα του ιδεατού. Let's be honest...Οι γυναίκες πρώτες πρώτες θα μας κατατάξουν στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα που θα μας κοιτάξουν, και είναι κάποιες ενδυματολογικές συνήθειες που καλό θα ήταν να είχαμε αφήσει στην εφηβεία. Δεν μιλάμε για άλλο από το μαύρο αθλητικό παπούτσι.

Ξέρω, όταν ήσασταν στο σχολείο, ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά, Nike, Reebok ή Fila, ήταν το μοναδικό παπούτσι που χρειαζόσασταν, και ναι! Ήτανε in. Δυστυχώς, οι εποχές έχουν αλλάξει. Το μαύρο αθλητικό, όσο όμορφο και τρέντυ κι αν είναι το δερμάτινο που φοράτε, ή το Superdry φούτερ, ή τα γυαλιά τα Prada, είναι πια πασέ. Γιατί όμως;

ι) Σκονίζεται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα το τελείωμα κάθε ντυσίματος να φαίνεται τουλάχιστον πρόχειρο, και να αφήνει την εντύπωση του βρώμικου. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα μαύρα All Star, που έχουν έναν διαχρονικό χαρακτήρα.

ιι) Το look jean, μαύρο αθλητικό και φούτερ, παραπέμπει στον Μεταλά συμμαθητή από το σχολείο και τον nerd φίλο με τα σπυράκια από το φροντιστήριο. Κοινώς προδιαθέτει για οτιδήποτε άλλο έκτος από έναν εκλεπτισμένο, ώριμο άντρα. Πριν από 25 χρόνια που η ποικιλία ήταν πολύ μικρότερη ήταν κατανοητό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία.

ιιι) Με πάρα πολλές αποχρώσεις τζην, ο συνδιασμός με το μαύρο αθλητικό δημιουργεί ένα κοντράστ πολύ έντονο στο μάτι, και κάνει απότομα κοψήματα στις γραμμές του σώματος.

ιν) Last but not least..... Σε βάζει αμέσως στην κατηγορία του λαικού και του αστού, και όχι λόγω της τιμής, για να μην παρεξηγηθώ. Αλλά γιατί από τόσες άλλες επιλογές πιο καλόγουστες και πολλές φορές και πιο φθηνές, διαλέγεις συνειδητά να παραμείνεις στο άτυπο, το μέτριο και το κοινό.

Ναί, μπορεί να ακουστεί βαρύ, όμως το παπούτσι σου, στην πρώτη εντύπωση που δίνεις σε κάποιον λέει πολλά. Και για τον χαρακτήρα σου, και για τα στάνταρ σου. Γι'αυτό....Διάλεξε το παπούτσι σου σοφά.

Vrazilianos

20 views0 comments
bottom of page