top of page

Τι ξενερώνει τις Ελληνίδες σε έναν άνδρα;


Είναι αλήθεια πως έχουν γραφτεί αμέτρητες στήλες για πράγματα που μισούν οι γυναίκες σε έναν άνδρα. Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα άρθρα, σε ελληνικά και ξένα περιοδικά υιοθετούν μία ολιστική προσέγγιση που λίγο πολύ θεωρεί τις γυναίκες απανταχού ως ένα και το αυτό. Μέγα λάθος κατ'εμέ. Κάτι που οι γυναίκες μιας χώρας βρίσκουν σέξυ , μπορεί οι γυναίκες μιας άλλης χώρας να το βρίσκουν αποκρουστικό, και αντίστροφα. Έτσι λοιπόν τις Ελληνίδες πρέπει να τις εξετάσουμε με βάση τις ιδιαιτερότητες της φυλής, και όχι βάσει γενικών παρατηρήσεων. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που τις ξενερώνουν;

1) Η μιζέρια - Από τα πιο συχνά παράπονα που ακούει κανείς. Και πριν βιαστείτε να πείτε "τι να κάνει ο άλλος αν δεν έχει " δεν έχει να κάνει καθόλου με την οικονομική κατάσταση. Κλασσικά παραδείγματα μιζέριας. Θα πάτε για καφέ μαζί του και θα σας ζητήσει το δικό σας μερίδιο του λογαριασμού, ή θα πάρει ρέστα 20 λεπτά και θα βιαστεί να τα αρπάξει από το τραπέζι, αντί να τα αφήσει πουρμπουαρ. Θα σας βγάλει σε καλό εστιατόριο για να σας εντυπωσιάσει, αλλά θα προσπαθήσει να σας πείσει να μην παραγγείλετε κρασί, ή θα πει πως δεν θέλει επιδόρπιο ελπίζοντας πως θα τον μιμηθείτε. Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση , και αυτό το καταλαβαίνουν οι Ελληνίδες. Δεν χρειάζονται όλες πολλά λούσα για να είναι ευτυχισμένες, ούτε θέλουν πράγματα που δεν τα χωράει ή τσέπη σας. Αυτό που θέλουν είναι αυτά τα λίγα που μπορείτε, να τα κάνετε ολόψυχα. Καλύτερα να τη βγάλετε στην πιτσαρία της γειτονιάς και να πάρει ό,τι θέλει, παρά σε σούσι μπαρ και να μετράτε πόσο στοιχίζει το κάθε μπολάκι.

2) Η Ζήλεια - Κάθε Ελληνίδα θέλει να ζηλεύετε λίγο. Τόσο όσο να νιώθει πως δε σας είναι αδιάφορο το τι κάνει και με ποιόν μιλάει. Μέχρι εκεί όμως. Όταν αρχίσετε να ελέγχετε με ποιά φίλη της βγήκε, τι ώρα γύρισε, να ψάχνετε το κινητό της, που ήταν, αν όντως της τελείωσε η μπαταρία και άργησε να σας πάρει....το χάσατε το παιχνίδι. Και όχι για τους λόγους που νομίζετε. Όχι γιατί της κάνετε συνέχεια φασαρία. Σε αυτό οι Ελληνίδες έχουν μαραθώνιες αντοχές να καβγαδίζουν ώρες ατελείωτες. Το χάσατε γιατί η συμπεριφορά και ο συνεχής έλεγχος βρωμάνε ανασφάλεια. Δείχνετε περίτρανα ότι σαν άντρας δεν νιώθετε αρκετός για την γυναίκα που έχετε στο πλευρό σας, και προσπαθείτε ελέγχοντας τα πάντα στη ζωή της να προστατεύσετε αυτό που έχετε. Και έτσι καταλήγετε να πέφτετε στα μάτια της. Μια γυναίκα πρέπει να σας θαυμάζει για να μείνει στο πλευρό σας. Μόλις χάσει αυτο το θαυμασμό, η σχέση έχει τελείωσει ανεπιστρεπτεί. Μην χάνετε χρόνο κλαίγωντας , ή παρακαλώντας. Την έχετε χάσει. Μάθετε μόνο την επόμενη φόρα να ελέγχετε τη ζήλεια σας.

3) Η εξάρτηση από την "Μαμά" - Άλλες λίγο, άλλες περισσότερο, οι Ελληνίδες το έχουν στα γονίδια τους να θέλουν να σας περιποιηθούν και κάποια στιγμή να αντικαστήσουν τη μητέρα σας. Αυτό που δεν αντέχουν είναι η πεισματική σας άρνηση να απογαλακτιστείτε, και να επιτρέπετε στη μητέρα σας να έχει λόγο στα πάντα γύρω από τη σχέση σας. Είναι η κόπελα σας, και δεν είναι υφιστάμενη της μάνας σας. Δεν ζήτησε ποτέ να συγκριθεί μαζί της, αλλά δεν θα ανεχθεί να κάτσει για πολύ μαζί σας αν στη σχέση σας δεν κάνετε κουμμάντο εσείς. Απλά τις ξενερώνει να έχουν δίπλα τους το παιδί που στα 30 του, ακόμα δίνει λόγο και παίρνει άδεια από τη μητέρα του για κάθε επιλογή του.

4) Η έλλειψη φιλοδοξίας - Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξενερωτικό για μια Ελληνίδα από έναν άντρα παθητικό και χωρίς φιλοδοξία. Μπορεί οι γονείς σας να σας φόρτωσαν με ένα σκασμό λεφτά και να μη χρειαστεί να δουλέψετε ποτέ. Για μερικές Ελληνίδες, λίγες τον αριθμό και τίγκα στα ταξικά κόμπλεξ, αυτό μπορεί να αρκεί. Οι υπόλοιπες θα χάσουν πολύ γρήγορα το σεβασμό στο πρόσωπό ενός άντρα χωρίς όνειρα ή χωρίς πάθος για δημιουργία. Και αυτό γιατί, όσο γκράντε και να φαίνεστε στις εμφανίσεις σας, με ακριβό αμάξι, λαμπερό ρολόι, διακοπές σε πεντάστερα, η αλήθεια δεν θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια. Εσείς το ξέρετε και θα το καταλάβει και η ίδια πολύ γρήγορα, πως τίποτα από τη λάμψη που σας περιβάλλει δεν το έχετε δημιουργήσει εσείς αλλά σας το έχουν δώσει οι γονείς σας. Και η οικονομική άνεση, για να μην είμαστε άδικοι, είναι ευλογία. Ευλογία, που δυστυχώς πολύ συχνά συνοδεύεται και από την κατάρα της αδράνειας και της έλλειψης φιλοδοξίας. Πάλι, δεν χρειάζεται να βάλετε πλώρη για να ανακαλύψετε την Αμερική. Όμως και το πιο χλιδάτο σκάφος, όταν μένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι για πολύ καιρό καταντάει βαρετό και χωρίς ενδιαφέρον.

5) Το Γκομενίζειν - Αποφασίσατε να μπείτε σε μία σχέση.....Συγχαρητήρια. Συγκεντρωθείτε στη γυναίκα που έχετε δίπλα σας. Το να βγαίνετε με την κοπέλα και το κεφάλι σας να γυρνάει σαν περισκόπιο σαν να μην έχετε ξαναδεί γυναίκα, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό. Το να σας πιάνει κάθε τρεις και λίγο να κάνετε άγνωστα ξέκωλα φίλες στο fb, ή να μαθαίνει από την κολλητή της πως σας πέτυχε online στο tinder και όλα τα παρεμφερή, εξαφανίζει το βασικότερο πράγμα για το οποίο διάλεξε να μπει σε μια σχέση. Ασφάλεια. Την αποδομείτε με κάθε μικρή μαλακία που κάνετε. Ένα περιστατικό από μόνο του δεν θα διαλύσει τη σχέση σας. Οι Ελληνίδες, και αυτό είναι προς τιμήν τους, ξέρουν να συγχωρούν βλακείες και παρορμήσεις, και να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες, και τρίτες μερικές φορές. Αλλά όταν το κάνετε συνέχεια, και θα νιώθει ένα καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, και ακόμα χειρότερα θα νιώσει ότι δεν την σέβεστε.

Για να υπάρχει ισορροπία σε μία σχέση, πρέπει η γυναίκα να θαυμάζει τον άνδρα, και ο άνδρας να σέβεται την γυναίκα που έχει στο πλεύρο του. Όλα τα παραπάνω, που ξενερώνουν τις Ελληνίδες τελικά, εχουν να κάνουν ή με την έλλειψη σεβασμού, ή με την απώλεια του θαυμασμού. Τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να μην ξενερώσεις τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου. Λίγο common sense θέλει και καλές προθέσεις.

Vrazilianos

76 views0 comments
bottom of page