top of page

Μύθοι και προκαταλήψεις. Πως να μην φλερτάρετε έναν άνδρα;


Οκ κορίτσια, το καταλάβαμε. Οι άνδρες δεν κάνουν πια την πρώτη κίνηση. Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως και έσεις κάνετε κινήσεις που σκοτώνουν το φλερτ πρωτού καλά καλά ξεκινήσει. Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε ένα μπαρ και έχετε κοζάρει ένα ωραίο παιδί στη γωνία; Τον κοιτάτε, τον ξανακοιτάτε, σας κοιτά και αυτός διστακτικά....και κάπως έτσι περνάει όλη η βραδιά χωρίς να γίνεται τίποτα. Γιατί άραγε; 'Ηρθε η ώρα να αρχίσουμε να καταρρίπτουμε κάποιους μύθους.

1) Προκατάληψη: Το ότι ένας άνδρας είναι ωραίος εμφανισιακά, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ξεχυλίζει από αυτοπεποίθηση. Μην περιμένετε λοιπόν οτι επειδή είναι θεός, ότι έχει και τα ......... να έρθει και να μιλήσει σε μία άγνωστη. Αντιστοίχως ένας άντρας που μπορεί να μην είναι ψηλός , η εμφανίσιμος, ή που οι φίλες σας θεωρούν πως είναι χάλια, όμως εσάς για κάποιο λόγο σας φτιάχνει, πως είναι απίθανο να σας εκπλήξει ευχάριστα κάνοντας την πρώτη κίνσηση.

2) Το βλέμμα: Υπάρχουν βλέμματα και βλέμματα. Υπάρχει το περαστικό, το έντονο, το πολλά υποσχώμενο, το πρόστυχο, της αγελάδας... Όλα έχουν τόπο και χρόνο. Ναι, είναι αλήθεια πως οι άνδρες είμαστε λίγο χάπατα στο να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα που στέλνουν τα μάτια μιας γυναίκας. Το μόνο σίγουρο είναι, πως όλοι οι άνδρες προτιμούν το διακριτικό από το έντονο. Ναι, το ζητούμενο είναι να του περάσετε το μήνυμα. Μην ξεχνάτε όμως, πως ανεξαρτήτως του τι έχετε ακούσει να λέγεται σε ανδροπαρέες στο διπλανό τραπέζι, οι άνδρες θέλουν η πρώτη εντύπωση που αφήνει μια γυναίκα να είναι αυτή της σεμνής και της κυρίας. Κοινώς, βλέμματα επίμονα, πρόστυχα, κινήσεις με το δάχτυλο "έλα εδώ", όοοοοοοσο όμορφες και να στε, δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση. Του έχετε τονώσει το έγω μπροστά στους φίλους του, δεν υπάρχει περίπτωση να τον προδιαθέσετε για κάτι σοβαρό, και του βγάζετε το "λυσσάρα".

3) Body Language: Προκλητικό ντύσιμο, με το σώμα σας να είναι όλο στραμμένο προς το μέρος του, αλλά το κεφάλι γυρισμένο από την άλλη με τσιγάρο στο χέρι. Οι λίγο πιο χορτασμένοι άνδρες, που λογικά είναι και αυτοί των οποίων τα βλέμματα θέλετε να τραβήξετε, δεν πρόκειται να χαραμίσουν λεπτό για να ασχοληθούν με μια γυναίκα που έχει βγει με ξεκάθαρο στόχο να ταίσει το εγώ της, χωρις να δόσει τίποτα πίσω.

4) Το Υφάκι: Έγινε το θαύμα.....Ήρθε στο τραπέζι σας. Και αντί να τον υποδεχτείτε με ένα χαμόγελο, έχετε αυτό το υφάκι το, "είμαι φτασμένη γκόμενα", "ξέρω τι θέλω", "εσύ πώς την είδες και ήρθες να μου μιλήσεις". Και να μην σας αρέσει, ο αγενής τρόπος με τον οποίο συχνά διώχνετε έναν άνδρα που ήρθε να σας μιλήσει, έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη αυτοπεποίθησης που παρουσιάζουν οι άνδρες σήμερα.

5) Τα Social: Ήρθε η ώρα να κάνετε το κονέ......και τότε πετάτε την αποτελειωτική ατάκα. "Facebook έχεις;"Δηλαδή το τετ α τετ πλέον δεν επαρκεί για να αποφασίσετε αν θα θέλατε να βγείτε με κάποιον. Ρωτώντας αν έχει Φου-Μπου, του λέτε απλά πως αφήνετε τον καθένα που γνωρίζετε να σας τσεκάρει. Μπορεί να είστε και 35 χρονών, αλλά βγάζετε μια ωριμότητα 18χρονης που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία. Κοινώς....grow up.

Βλέπετε λοιπόν, κάθε φαινόμενο έχει δύο όψεις. Όχι, δεν είναι όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες ίδιες. Όμως στην παρούσα κατάσταση έχετε και εσείς κορίτσια το δικό σας μερίδιο ευθύνης. Δεν τα γράφουμε αυτά προς συμμόρφωση, καθότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός....Τα γράφουμε όμως ως τροφή για σκέψη...

Vrazilianos

38 views0 comments
bottom of page