top of page

Cool και στο κρύο!


Σαν λάτρης του κρύου δεν μπορώ παρά να είμαι πανευτυχής για τις θερμοκρασίες που έχουν πέσει κάτω από το μηδέν, και μου θυμίζουν τα χρόνια μου στη Δανία, τη Γερμανία, τη Σκωτία και το Λονδίνο. Γι΄αυτό που δεν είμαι χαρούμενος αντιθέτως, είναι πως στη θέα του κρύου, ειδικά εμείς οι άντρες, εγκαταλείπουμε κάθε προσπάθεια να ντυθούμε καλόγουστα, και μοιάζουμε με τεράστια παιδιά που κυκλοφορούν με το μπουφάν που φορούσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι, πως μπορούμε να είμαστε cool και στο μεγάλο κρύο. Ας δούμε πως:

Jean: Denim απ'έξω, fleece από μέσα. Ίσια κλασσική γραμμή και χρώμα, που σας επιτρέπει να το φορέσετε για πιο καλό. Το ρεβέρ, είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε ανεπαίσθητα (ένα ελάχιστο γύρισμα, και ίσως μόνο στο ένα πατζάκι) εφόσον έχουμε αξεσουάρ ιδίου χρώματος να το αναδείξουμε. Αλλιώς μένουμε στο μπλε). Η βάση του look είναι έτοιμη, και πάνω απ'όλα ζεστή.

Παπούτσια: Τι πιο κλασσικό από ένα ζευγάρι Chelsea Boots. Κλασσικό, με αέρα από κέντρο μετρόπολης, και μην τσιγκουνευτείτε. Αν είναι να κόψετε από κάτι στα ρούχα μην κόψετε από τα παπούτσια. Προσωπικές μου επιλογές θα ήταν Russel Bromley, Loakes, και για αυτούς που μπορούν να διαθέσουν παραπάνω Church's , Budapester ή κατά παραγγελία. Με μία καλή συντήρηση είναι ένα παπούτσι που θα σας βγάλει πολλούς χειμώνες με στυλ.

Πουλόβερ: Το κρατάμε πολύ απλό σε γήινο χρώμα. Στην προκειμένη περίπτωση το κρατάμε σε μπεζ / καφέ γιατί δεν θέλουμε το πουλόβερ να γίνει το κέντρο προσοχής της εμφάνισης, αλλά να δένει απλά, διακριτικά και πάνω απ'όλα να μας κρατάει ζεστούς. Το συγκεκριμένο είναι Hugo Boss cashmere.

Cardigan: Αυτό είναι και το κομμάτι της εμφάνισης που έχουμε επιλέξει να κάνει τη διαφορά. Μακριά, εκρού, βαμβακερή ζακέτα. Τέτοια κομμάτια, για αντρική μόδα, είτε τα βρίσκουμε σε κορεάτικη ή γιαπωνέζικη μόδα, ή σε λίγα κομμάτια από ακριβούς οίκους μόδας, τύπου Hermes, Prada, Zegna κτλ. Σίγουρα θα έχει πέσει το μάτι σας σε κάποιο περιοδικό να έχει τον Beckham ή τον Jude Law να φοράει κάτι αντίστοιχο. Ο σκοπός δεν είναι να καταξοδευτούμε. Γι'αυτό θα προτιμήσουμε κορεάτικο η γιαπωνέζικο κομμάτι, από e-bay, που δεν θα στοιχίσει πάνω από 60 ευρώ με τα έξοδα αποστολής. Γενικά τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι φτιαγμένα για ασιατικούς σωματότυπους, οπότε μη διστάσετε να πάρετε 1 ή δύο νούμερα μεγαλύτερα. Κατά γενικό κανόνα, το συγκεκριμένο στυλ θα ταιριάξει σε ψηλόλιγνους σωματότυπους, ενώ άμα είστε χαμηλού αναστήματος και με παραπανήσια κιλά, αυτό το στυλ μάλλον δεν είναι για σας. Υπάρχουν αντίστοιχες ζακέτες που τελειώνουν λίγο πάνω από το γόνατο και θα σας κολακεύουν περισσότερο.

Αξεσουάρ: Με το συγκεκριμένο τζην που έχουμε διαλέξει μπορούμε να συμπληρώσουμε με ένα πορτοκαλί κασκόλ αν παίξουμε με το ρεβέρ, αν όχι πάλι με ένα μακρύ παλ χρώματος κασκόλ. Σε περίπτωση που διαλέξουμε άσπρη μπλούζα από πάνω, αν είναι βαμβακερή (μόνο, όπως στην φωτογραφία) μπορούμε να σετάρουμε με ένα μενταγιόν η κρεμαστό. Αποφύγετε επιπλέον αξεσουάρ όπως καπέλα, τραγιάσκες κτλ. Ενώ μπορεί να φαίνονται ωραία, η ζακέτα από μόνη της είναι ένα πολύ χτυπητό κομμάτι, και ό,τι αχρείαστο σα συμπλήρωμα θα το κάνει too much.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείστε με το www.vrazilianos.gr

Vrazilianos

22 views0 comments
bottom of page