top of page

Ανδρικό Western Look


Σήμερα, θα κοιτάξουμε ένα διαφορετικό look, που αν γίνει σωστά είναι κλασσικό, διαχρονικό, και σίγουρα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους άνδρες της βιτρίνας που κυκλοφορούν σα φωτοκόπιες πλέον. Όπως λέει και ο τίτλος, το look εμπνέεται από την άγρια δύση και συγκεκριμένα από το Τέξας, με ένα twist όμως για να το προσαρμόσουμε σε Ευρωπαϊκά δεδομένα. Η βάση, είναι οι καουμπόικες μπότες.

Cowboy Boots: Είχαν γίνει μόδα στην Ελλάδα το 1996/97, και από τότε εξαφανίστηκαν, αν και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις real-deal μπότες του Τέξας, είναι πως στην Αμερική φοριούνται με στρογγυλή ή ημιστρογγυλή μύτη, (U και J toe αντίστοιχα) ενώ στην Ευρώπη που οι γραμμές είναι πιο εφαρμοστές, επικρατούν οι μυτερές. Προτιμάμε σα δέρμα το suede, γιατί είναι πιο διακριτικό, κυριλέ , και δεν θέλουμε να τονίσουμε παραπάνω ένα παπούτσι που είναι ήδη τολμηρό για τα Ελληνικά δεδομένα. Μπορείτε να βρείτε μέσω Ιντερνετ και μάρκες που θα πρότεινα είναι: Tony Mora, Sendra, Sancho, Tony Lama, Marlboro Classics, και αν θέλετε the real deal παραγγείλετε Lucchese. Οι επιλογές σε καταστήματα στην Αθήνα είναι περιορισμένες, αλλά σίγουρα καλό θα ήταν να περάσετε από την Ηφαίστου στο Μοναστηράκι στον Στρατηγό. Το μικρό υπόγειο έχει μια καλή συλλογή από τις περισσότερες μάρκες που αναφέραμε.

Jeans: Αν είστε τυχεροί και είστε ψηλοί , τότε πάτε κατευθείαν σε εφαρμοστό straight-leg κλασσικό , και τι καλύτερο από ένα Levi's 501, ελαφρώς ξεβαμμένο. Το στυλ αυτό γενικώς ταιριάζει σε άτομα με αναλογικό σώμα. Κοινώς πόδια ανάλογα με το σώμα ή ψιλόλιγνους σωματότυπους. Αν έχετε κοντά και χοντρά πόδια τότε αυτό το look, δυστυχώς δεν είναι για εσάς. Αν τώρα έχετε καλές αναλογίες αλλά είστε μετρίου αναστήματος, τότε θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα ένα ελαφρύ boot-cut που μαζί με το τακούνι θα κάνει τα πόδια σας να φαίνονται πιο μακριά. Προσωπική μου επιλογή, όντας και εγώ μετρίου αναστήματος είναι το Zathan της Diesel.

Πουκάμισο: Η πρώτη σας αντίδραση ίσως είναι καρό. Όχι γι' αυτό το look όμως. Απλά, λιτά και κυριλέ. Ένα λευκό πουκάμισο, ή και ένα polo ζιβάγκο σε παλ γήινο.

Σακάκι: Navy Blue Blazer, χωρίς γραβάτα , όμως μπορείτε να βάλετε ένα μεταξωτό μαντίλι αντί αυτού.

Ζώνη: Σετάρουμε με τις μπότες. Ιδανικά με μια Hermes καφέ, και το look αγγίζει την τελειότητα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το www.vrazilianos.gr

Vrazilianos

967 views0 comments
bottom of page