top of page

Shopping Star - Φρέσκος αέρας στην Ελληνική τηλεόραση


Επιτέλους! Μια εκπομπή που τελεί λειτούργημα. Πέρα από τις άψογες στυλιστικές συμβουλές της Καγιά, η εκπομπή αναδεικνύει κάτι που φωνάζω εδώ και καιρό στις δημοσιεύσεις μου. Αφενώς μεν, το σύνδρομο της Ελληνίδας που θέλει να φορέσει ό,τι έχει και δεν έχει σε μία εμφάνιση, (και το Shopping Star δημιουργεί όλες τις προυποθέσεις για να πέσουν πολλές παίκτριες στην παγίδα της αδυναμίας τους), και αφετέρου την αδυναμία αποδοχής κριτικής. Της άρνησης αν προτιμάτε.

Αρκεί να μπει κανείς στο twitter την ώρα της εκπομπής, και να διαβάσει τα σχόλια που γράφονται για τις παίκτριες, ως επι το πλείστον από γυναίκες. Μιλάμε για ΤΟ ξεκατίνιασμα. Εδώ έρχεται και το πραγματικό λειτούργημα που εκτελεί η Καγιά. Καταξιωμένη στο επάγγελμα της και τον χώρο της διεθνούς μόδας, χωρίς να βγάζει την παραμικρή κακία στις υποδείξεις που κάνει στις παίκτριες, γιατί είναι ακομπλεξάριστη και δεν έχει κάτι να αποδείξει, συμβουλεύει διακριτικά "τι δεν πρέπει να κάνετε". Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό, και το αποκαλώ λειτούργημα; Για τον απλούστατο λόγο πως αν τις ίδιες υποδείξεις τις κάναμε εσείς ή εγώ στον διπλανό μας, θα τις εκλάμβαναν είτε ως ζήλεια, είτε ως κακία. Σε καμία περίπτωση δεν θα τις εκλάμβαναν καλοπροαίρετα. Εγώ προσωπικά ταυτοίζομαι απόλυτα με το εγχείρημα της Καγιά, και μακάρι να είχαμε περισσότερες εκπομπές στελεχωμένες με άτομα καταξιωμένα στο χώρο του styling και της μόδας, και όχι γλάστρες που βγαίνουν σε πρωινάδικο ντυμένες για μπουζούκια.

Ναί, μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτεροι ενδυματολογικά, και μπράβο στη Βίκυ που το παίρνει επάνω της. Είναι καιρός να βγούμε από τη μενταλιτέ της βιτρίνας και της φωτοκόπιας, και να αρχίσουμε να προβάλουμε την προσωπικότητα μας και στο ντύσιμο, καλόγουστα πάντα και με μέτρο. Από εμάς, Βίκυ 12 Points!

Vrazilianos

40 views0 comments
bottom of page