top of page

GNTM 2019 - Ποιοτικό Face-lift


Όπως κάθε χρόνο, με λίγες μέρες καθυστέρηση , κάθισα και φέτος να παρακολουθήσω τα δύο πρώτα επεισόδια του GNTM, να πάρω μία ίδεα της γραμμής που έχει δώσει η παραγωγή για αυτή τη σεζόν. Και η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην ευχάριστα. 

Δεν θα κρύψω την συμπάθεια και το σεβασμό που έχω για την Καγιά, ως άξια εκπρόσωπο μιας τέτοιας θεματικής εκπομπής, και ένα προσγειωμένο παράδειγμα επαγγελματία της show biz. Πόσο μάλλον όταν σε παρώμιες εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση, τα πάνελ στελεχώνουν άτομα αμφιβόλου επαγγελματικής ταυτότητας και προέλευσης. Αυτό όμως που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, είναι τα πρότυπα που η παραγωγή έχει δώσει γραμμή να προβάλουν. Σίγουρα το mix  που καλείται να διαλέξει η επιτροπή επιβάλει έναν αριθμό κοριτσιών με ιδιαιτερότητες, σε σύμπνοια με τις τάσεις της διεθνούς μόδας και την αρχή των ίσων ευκαιριών. Ομώς φέτος, και δεν νομίζω είναι σύμπτωση, οι κοπέλες που έφτασαν στο τελικό cut που βλέπουμε στην τηλεόραση , είναι πραγμαικά πολύ κάλα πρότυπα νέων κοριτσιών, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Πολύ καλύτερα, απο αντιστοιχά περσινά. 

Στο φετινό GNTM, στα πρώτα δύο επεισόδια, δεν έχω δει ούτε ακραία πρότυπα ωραιοπάθειας, ούτε αρρωστημένα φαινόμενα νέων κοριτσιών που προσπαθούν να φτάσουν το πρώτυπο μιας παραμορφωμένης από τις πλαστικές μητέρας. Είδα κορίτσια που δουλεύουν είτε για να είναι ανεξάρτητες, είτε για να στηρίξουν την οικογένεια τους, κοπέλες προσγειωμένες και μετριοπαθείς. Ευτυχώς, το πρώτυπο της καβαλημένης Ελληνίδας, που απαιτεί να την προσκυνήσουν γιατί απλά και μόνο είναι εμφανίσημη, ή δεν έτυχε φέτος, ή η παραγώγη συνειδητά το  έχει φιλτράρει. 

Το αποτέλεσμα είναι, πως οι νέες κοπέλες που παρακολουθούν την εκπομπή, και ίσως ονειρεύονται να συμμετάσχουν σε κάποιον απο τους επόμενους κύκλους, βλέπουν κορίτσια κορίτσια της διπλανης πόρτας, που αντιμετώπιζουν με θάρρος την πραγματικότητα της Ελλάδας του 2019, που δεν τους προσφέρεται τίποτα έτοιμο, και δεν φοβούνται να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους με κύριο όπλο την προσωπικότητα τους, και κατά δεύτερο λόγο με την εμφάνιση. Μια τέτοια ταύτοιση, και προσιτή είναι, και μόνο καλό μπορεί να κάνει στις νέες κοπέλες.

Είναι παρήγορο, που επιτέλους η Ελληνική τηλεόραση και το GNTM, αποφασίζει να μπλοκάρει το ξεπερασμένο πρώτυπο της Ελληνίδας με φουσκωμένα μυαλά, που απαιτεί τα πάντα, προσφέροντας πολύ λίγα, και ανταυτού προβάλει  κοπέλες απλές εργατικές, προσγειωμένες, έτοιμες να πορευτούν στηριζόμενες στις δυνάμεις τους. Βίκυ και Σια, ΜΠΡΑΒΟ! 

Βραζιλιάνος

9 views0 comments
bottom of page